Gå til sideindhold
10. klasse / EUD10

EUD10 - det bedste af to verdener

Hvis du vil på en erhvervsuddannelse, er EUD10 et godt sted at starte.

 

I EUD10 er du på Silkeborg Ungdomsskole mandag, tirsdag og onsdag. Her får du undervisning i dansk, matematik og engelsk i 10. klasse.

 

Torsdag og fredag er du på en erhvervsskole - enten SOSU-skolen eller College360. Det afhænger af, hvilken linje du vælger.

 

Du vil altså blive undervist af lærere fra både Silkeborg Ungdomsskole og fra Collage360 eller SOSU, Østjylland.

Denne video kan ikke vises da du ikke har accepteret cookies for markedsføring.
Klik her for at ændre dette

Allerede som EUD10-elev vil du få specialistvejledning inden for de enkelte fag, og du vil blive helt skarp på, hvilken erhvervsuddannelse du skal vælge efter 10. klasse.

 


 

10TECH

På College360 kommer du til at arbejde praktisk med design, konstruktion og produktion. Du vil komme til at arbejde med 3D-print og produktfremstilling, Adobe Illustrator og Photoshop - og dine hænder.

 

10Tech kan være dit første skridt på vej mod en uddannelse indenfor håndværk, teknologi, design, science, IT og innovation.

10HUMAN

På SOSU Østjylland i Silkeborg får du prøvet, hvordan en videreuddannelse inden for det pædagogiske, sociale og sundhedsmæssige område ser ud. Du lærer om god kommunikation, relationer mellem mennesker, og hvad sundhed, trivsel, pleje og omsorg er. Du lærer om barnets, den unges og den ældres udvikling – du bliver uddannet til mødet med andre mennesker.

 

Læs mere om skoledagene på 10Human

 

10Human kan være dit første skridt på vej mod en uddannelse som pædagog, sygeplejerske eller socialrådgiver.

10BUSINESS

På College360 kommer du til at arbejde med emner inden for handel, butik, økonomi, reklame og innovation. Du arbejder med konkrete problematikker fra virkeligheden i forskellige virksomheder og brancher og du får et indblik i, hvordan man starter sin egen virksomhed.

 

10Business kan være dit første skridt på vej mod en uddannelse indenfor handel, butik, økonomi, reklame og innovation.


 

Hvad laver man egentlig de to dage på SOSU?

 

I videoen her fortæller elever fra EUD10 og SOSU-lærer Kirsten Nielsen om, hvorfor det er fedt at arbejde praktisk med faget. 

 

Fordi vi også lærer med kroppen...

 

 

...og hvad laver man de to dage på College360? 

 

I videoen her fortæller faglærer Anders Ejner Petersen fra 10TECH og underviser Mathias Wodarka fra 10BUSINESS om torsdage og fredage på EUD10.

 

Denne video kan ikke vises da du ikke har accepteret cookies for markedsføring.
Klik her for at ændre dette
I 10. klasse kan du vælge mellem tre forskellige retninger:


Senest opdateret 18.04.2024 09:47 af LHK
Apricore logo