Gå til sideindhold
10. klasse / Lejrskole Berchtesgaden

Lejrskole Berchtesgaden

10. klasse på Silkeborg Ungdomsskole er et fedt skoleår, som du kan glæde dig til, men det er også kort, og derfor synes vi, det er vigtigt, at både elever og lærere hurtigt får lært hinanden godt at kende. Derfor drager hele skolen på studietur allerede i slutningen af august.

 

I mere end 25 år har Silkeborg Ungdomsskole taget turen til den sydtyske by Berchtesgaden, som ligger omgivet af de mest fantastiske naturscenerier på grænsen til Østrig.

 

Disse fascinerende omgivelser danner rammen om vores ophold, hvor alle elever og lærere bor det samme sted, og hvorfra vi hver dag begiver os ud mod nye oplevelser, udfordringer og eventyr.

I og omkring Berchtesgaden er der nemlig uendelige muligheder for aktiviteter. Eleverne har på forhånd haft mulighed for at ønske, hvad de særligt godt kunne tænke sig, og med tre busser til rådighed spredes eleverne ud til alle hjørner efter interesser - klatring, vandreture, mountainbike, KZ-lejr, historisk borg, lækre biler ved BMW eller fodbold-mekka på Allianz Arena... Berchtesgaden og omegn har det hele.

 

Udover de individuelt valgte oplevelser indeholder turen også en masse fælles aktiviteter. Sammen bestiger vi bjerget Kehlstein og ender i Hitlers sommerhus, som med panoramaudsigt knejser på toppen i 1950 meters højde. Derudover bevæger vi os med tog dybt ind i byens saltmine, sejler på Tysklands smukkeste og dybeste sø og kører på sommerslæde ned af bjerget.

 

Dagene afsluttes med fælles aftensmåltid og mulighed for at hygge med alle de nye kammerater i svømmehallen, på bowlingbanen eller ved bålet til en grillpølse.

 

Uanset hvem du er, og hvad du før har prøvet, så sker der noget på turen til Berchtesgaden  - den rykker ved dig, udfordrer dig, giver dig nye oplevelser og ikke mindst nye kammerater... det bedste udgangspunkt for et godt 10. skoleår.

Forrige billede
Næste billede


Senest opdateret 03.04.2024 08:42 af LHK
Apricore logo